References

Life above the rooftops of Copenhagen

Façade channels keep modular homes dry

With the redesign of a partially completed shopping centre, a unique building complex has emerged in the Vanløse district of Copenhagen. The quarter now offers an innovative combination of public spaces for shopping and relaxing, and private…

Read more
A unique building complex has emerged in the Vanløse district of Copenhagen, combining modern living with a myriad of shopping options.

Chasing sunlight

Solar modules optimally aligned thanks to substructures

A rooftop system for a building’s own energy generation – for many companies, infrastructural facilities and private homes, solar modules represent an extremely economical solution that is also environmentally friendly. To get the most out of the…

Read more
The Office of Land and Buildings for the Canton of Bern has invested in the overall renovation of the secondary school Gymnasium Interlaken to improve energy efficiency. The complex was refurbished in several stages.

Straight from roof to production

Solar substructures from Richard Brink support energy supply of HEGGEMANN AG

Protecting natural resources while reducing operating costs are the objectives of the ÖKOPROFIT (ecological project for integrated environmental technology) initiative, which sees municipalities join forces with local businesses. HEGGEMANN AG from…

Read more
As a certified ÖKOPROFIT company, HEGGEMANN AG from Büren decided to install a photovoltaic system on the roofs of its production facilities.

Dewatering for miles

Channels by Richard Brink for Germany’s largest open-air shopping centre

The longest stretch ever of Richard Brink dewatering channels was installed in Ruhr Park Bochum shopping centre. Altogether the products in their various designs result in a length of more than four kilometres. One of the products used were the heavy…

Read more
The Ruhr Park Bochum was reopened after two years of planning and implementation. Spread over an area of 245,000 m2, the second-oldest shopping centre in Germany has all the ingredients for a fun day out.

Elegantly framed

Richard Brink delivers custom-made raised beds to expert AG

For the expansion of the expert AG headquarters in Hanover-Langenhagen, architects from htm.a Hartmann Architektur designed a narrow framed extension with an air of lightness. A passage connects the new building to the existing complex. Generous…

Read more
Specialist retail cooperative expert AG has extended its headquarters in Hanover-Langenhaben. Architects from htm.a Hartmann Architektur GmbH designed the new build in a cubic style.

Amsterdam’s south opts for clear design

High-calibre neighbourhood: ‘The Edge’ and ‘O|2’ lab equipped with straight slotted channels

In the Zuidas quarter of Amsterdam lie the office building ‘The Edge’ and the ‘O|2’ laboratory in close succession. The economic and financial centre of the Netherlands is marked by modern, straight-edged and sustainable architecture, and the…

Read more

A green entranceway

Plant boxes made by Richard Brink mark the entrance to Zeppelin Baumaschinen GmbH

Clean lines, open structures and an effective mix of materials comprising glass, steel and concrete all give the Zeppelin Baumaschinen GmbH premises in Hamm a distinctive appearance. The new building of the distribution and service partners of…

Read more

Hydra and Cubo combine elegance and vivacity

Building on Phoenix Lake fitted with drainage channels from Richard Brink GmbH & Co. KG

The RIVA 1 building on the harbour promenade of Dortmund’s Phoenix Lake has been occupied since 2013. Commissioned by Dreier Immobilien, architectural firm Schamp & Schmalöer – also from Dortmund – created a five-storey office building including…

Read more

Discreet drainage for a large space

Drainage channels and slotted channels by Richard Brink for the Hans-Sachs-Haus in Gelsenkirchen

Gelsenkirchen’s new town hall, the Hans-Sachs-Haus, functions as a central point of contact for the town’s residents and makes a distinctive mark on the townscape. To provide efficient drainage of precipitation from the neighbouring 2,200 square…

Read more

New Volksbank building in Gifhorn

Stainless steel dewatering systems complement the exposed concrete and glass façade

Volksbank Braunschweig Wolfsburg has erected a new building in the pedestrian zone of Gifhorn, an administrative district in Lower Saxony. The main challenge for the project was finding a way to integrate the building, designed by Stephan Braunfels…

Read more

Spiritual meeting place at the heart of the city

Drainage channels protect the Ecumenical Forum in Hamburg’s HafenCity against the effects of precipitation

The HafenCity, located close to Hamburg’s city centre, is one of the biggest construction projects in Europe. The newly developed city district recently acquired its own church: the HafenCity Ecumenical Forum. Nineteen churches from Hamburg have come…

Read more

‘Sign’ high-rise office tower in Düsseldorf’s Medienhafen

Dewatering channels provide a frame for the building

In recent years, some outstanding architectural projects have sprung up in Düsseldorf’s Medienhafen development. High-rise towers with glass façades stand side-by-side with listed buildings, shaping the overall character of this innovative commercial…

Read more

Precise mitre joints

Custom-made drainage system for Deutsche Leasing

Deutsche Leasing has built a new 16,000 square metre building besides renovating their existing building in Bad Homburg. Both the façade of the old building and the upper floor of the new building have balconies. An efficient drainage system was…

Read more

Elegant from the ground up

Dewatering solutions for the Cologne Oval Offices

Over the last few years, several exceptional architectural projects have sprung up along the street Gustav-Heinemann-Ufer close to Cologne’s Rheinauhafen, one of the city’s key areas of development. The ‘Cologne Oval Offices’ complex is a prize…

Read more

Water damage doesn’t stand a chance

Roof protection for the Kaufhaus Tyrol shopping centre courtesy of Richard Brink drainage systems

After six years of planning and construction, Kaufhaus Tyrol – the largest inner-city shopping centre in Austria – finally opened its doors last year in Innsbruck. Based on a design by renowned British architect, David Chipperfield, the building…

Read more